FAQ / Info en tips

Hieronder vindt u informatie over onze producten. 

Waxine lantaarns:

  • Kan ik mijn lantaarns schoonmaken?

Ja! Maar je moet wel even weten hoe

-Buitenzijde/ beschilderde deel -Alleen afnemen met plumeau, de verf kan niet tegen water.

-Binnenzijde is zonder verf en mag je zelfs uitspoelen met warm water! Zo kan je makkelijk gemorst kaarsvet laten smelten en wegvegen met een tissue. (Let op, water met gesmolten kaarsvet nooit in gootsteen gooien, dat kan verstopping veroorzaken, gooi dat in de afvalbak!)

Ook helpt bij roetaanslag een beetje glasreiniger. Wederom weer schoonvegen met tissue.

  • Kan het glas niet knappen door de hitte?

Nee, mits er een gewoon waxinekaarsje (normaal / klein formaat in aluminium kuipje) wordt gebruikt. De lantaarns zijn geblazen van hittebestendig Simax glas. Dit wordt ook gebruikt voor ovenschalen.

TIP bij het model KLOK / BEL : plaats het kaarsje goed in het midden. Als hij te veel aan de zijkant zit is de afstand tot de rand te krap en kan de verf aan de bovenzijde verkleuren/karameliseren.  En dat is later niet meer weg te wassen... In het midden heeft de kaars alle ruimte en blijft de bel mooi van kleur.

  • Opruimen van de lantaarn, hoe doe ik dat breukvrij? 

in de originele doos! Die is speciaal gemaakt om zowel de standaard als de lantaarn veilig weg te kunnen bergen.

  • Is alles echt mondgeblazen en handbeschilderd? JA echt.... In de Bohemen worden deze lantaarns als meer dan 50 jaar gemaakt. Niet in grote oplagen, maar dat maakt het dus juist zo leuk!

 

Kerstballen/Boomhangers

  • Vogel voetje los/afgebroken....

Het metalen voetje is met een speciale lijm bevestigd in de glazen buik van de vogel. Maar soms laat dat los. Door de lijm op de pootjes met een aansteker even te verwarmen plakt het weer en kunnen de pootjes weer vastgezet worden aan het glazen vogeltje. (Die heeft daar speciale kuiltjes voor...) Oud trucje, geweldige oplossing! Pas wel op met open vuur dat u zich niet verbrand of houd je pootjes niet te lang in de vlam! Paar seconden is genoeg. Doe dit voor de veiligheid alleen boven de gootsteen.

 

heeft u nog vragen of tips?

mail ons!