De werkplaats van Kerstbal & Co!

"Geen bulkproduct, maar kunst!"

De werkplaats van Kerstbal & Co, is eigenlijk niet 1 werkplaats, maar een in de loop der jaren zorgvuldig opgebouwde verzameling van werkplaatsjes. Niks grootschaligs, maar oog voor detail, en liefde voor de glasblaaskunst en verfijnde beschildering. Containers" of "bulk geproduceerd van ver weg" vindt u niet bij ons!  Gewoon glasblaaskunst uit de leukste Europese glasblazerijen.                            

 

"Wij werken anders dan gewone winkels"

In januari al spreken wij met glasblazers af wat ze voor ons dat jaar jaar maken. Dat moet, want hun capaciteit is als je met de hand dingen maakt, natuurlijk beperkt. Eind oktober krijgen wij alles binnen, laten het mooi op de foto zetten, en plaatsen het in onze webwinkel. Half november heeft onze winkel de grootste keuze! Al onze eerdere klanten krijgen daarvan bericht. Rond de kerst is vaak het meeste al weg, maar dat is juist goed! Een winkel eind december met een beperkt aantal artikelen is uw garantie voor exclusiviteit, en daar zijn wij trots op!

 

Kerstbal & Co en milieu:

Onze wereld is belangrijk, en lange transporten vanuit verre landen willen we niet! Al die diesel verstookt op containerschepen… Daarom wordt alles wat Kerstbal & Co verkoopt gemaakt binnen Europa en is binnen een paar uur bij ons….(met en minimum aan diesel, alleen een handkar is een groenere oplossing)

Maar ook de pakketjes die wij aan u versturen, ze zijn prima en mooi verpakt, maar verzonden in reeds eerder gebruikte dozen. Ook om schokken te dempen gebruiken we alleen maar materialen die reeds eerder dienst hebben gedaan….hoe mooi is dat! Voor ons niks gebleekt of onnodig bedrukt.

Uiteraard met dank aan bevriende bedrijven die ons de dozen geven in plaats van plat maken en afvoeren.

"Glasblazer uit de Bohemen"

Hoe wij ooit zijn begonnen: In 2007 ontmoetten wij de buurman van een kennis in de Bohemen.  Hij werkte in zijn bedrijfje met een klein groepje glasblazers en schilders vooral voor Duitse en Zwitserse opdrachtgevers. Maar hij maar wilde ook wel voor ons blazen. Hier heb ik het over André, hij maakt waxinelantaarns. En hoe! Zijn vrouw ontwerpt de beschildering en samen begeleiden ze persoonlijk hun mensen. 

Via André werden we gewezen op meer mensen die prachtig glaswerk maakten, maar dan in de kerstballen-voor-in-de-boom-branche. Geen bulk, maar echt Europees handwerk. 

Sinds de 1e kerstmarkt in 2008 zijn wij uitgegroeid tot een klein bedrijf met een diep specialisme in handgemaakte luxe kerstboom ornamenten 

 

Zien hoe het wordt gemaakt? klik hier

Omdat alles handgemaakt is, zijn aanpassingen te maken, ook op kleine schaal!

 

Zo leveren wij naast onze collectie ook op bestelling:

 • Kerstballen van uw bedrijf of product om met de kerst indruk te maken op uw klanten en relaties 

 • Gelegenheidsgeschenken ( bruiloft, jubilea)

 • Geboorte kerstballen van uw kind met naam en geboorte gegevens of speciale wens

 • De door u ontworpen kerstbal of waxinelantaarn (thuis of voor de doorverkoop in uw winkel)

 • De sfeermaker voor op kantoor of in uw (horeca) zaak

 • De anders dan andere kerstballen in uw boom

De besteltijd kan variëren tussen enkele weken en meerdere maanden. Uiteraard zo snel mogelijk, maar het is en blijft met zorg geleverd handwerk!

Heeft u een idee? Of een vraag ? Mail ons!

Meer informatie over prijzen en mogelijkheden vind u hier...

 

Een greep uit onze reeds geleverde speciale bestellingen:

 • Logo in letters als kerstbal
 • Paarden, boten, auto's, flessen, taarten, casinochips, en zelfs lichaamsdelen als kerstbal ( voorbeelden op te vragen via mail in contactformulier)
 • Geboorteballen met eigen design afbeelding en tekst. Kerstbal wordt dan geblazen van iets dikker glas.( minder kans op breuk...)
 • Replica's  van voor u speciale ballen die waren stuk gevallen (zie foto's hier onder, linker foto nieuwe ballen, rechts oude foto van de stukgevallen bal)
 • eigen ontwerp familieboom ballen (36 ballen met op elke de naam van een familielid)
 • Waxinelantaarn ballen met honden in de sneeuw voor een honden club
 • Waxinelantaarn ballen met firma naam en speciale kerstwens

"Kerstbal & Co??? 

Daar waar kwaliteit voor kwantiteit gaat...

(en omdat wij kleinschalig blijven werken kan dat!)