Onze kijk op kerst

"Geen bulkproduct, maar kunst!"

De werkplaats van Kerstbal & Co, is eigenlijk niet 1 werkplaats, maar een in de loop der jaren zorgvuldig opgebouwde verzameling van werkplaatsjes. Niks grootschaligs, maar oog voor detail, en liefde voor de glasblaaskunst en verfijnde beschildering. Containers" of "bulk geproduceerd van ver weg" vindt u niet bij ons!  Gewoon glasblaaskunst uit de leukste Europese glasblazerijen.                            

 

"Wij werken anders dan gewone winkels"

In januari al spreken wij met glasblazers af wat ze voor ons dat jaar jaar maken. Dat moet, want hun capaciteit is als je met de hand dingen maakt, natuurlijk beperkt. Half oktober krijgen wij alles binnen, laten het mooi op de foto zetten, en plaatsen het in onze webwinkel. Half november heeft onze winkel de grootste keuze! Al onze eerdere klanten krijgen daarvan bericht. Rond de kerst is vaak het meeste al weg, maar dat is juist goed! Een winkel eind december met een beperkt aantal artikelen is uw garantie voor exclusiviteit, en daar zijn wij trots op!

 

Kerstballen werkplaats

Kerstbal & Co en milieu:

Onze wereld is belangrijk, en lange transporten vanuit verre landen willen we niet! Al die diesel verstookt op containerschepen… Daarom wordt alles wat Kerstbal & Co verkoopt gemaakt binnen Europa en is binnen een paar uur bij ons….(met en minimum aan diesel of elektra, alleen een handkar is een groenere oplossing)

Maar ook de pakketjes die wij aan u versturen, ze zijn prima en mooi verpakt, maar verzonden in reeds eerder gebruikte dozen. Ook om schokken te dempen gebruiken we alleen maar materialen die reeds eerder dienst hebben gedaan….hoe mooi is dat! Voor ons niks gebleekt of onnodig bedrukt.

Uiteraard met dank aan bevriende bedrijven die ons de dozen geven in plaats van plat maken en afvoeren.

"Glasblazer uit de Bohemen"

Hoe wij ooit zijn begonnen: In 2007 ontmoetten wij de buurman van een kennis in de Bohemen.  Hij werkte in zijn bedrijfje met een klein groepje glasblazers en schilders vooral voor Duitse en Zwitserse opdrachtgevers. Maar hij maar wilde ook wel voor ons blazen. Hier heb ik het over André, hij maakt waxinelantaarns. En hoe! Zijn vrouw ontwerpt de beschildering en samen begeleiden ze persoonlijk hun mensen. 

Via André werden we gewezen op meer mensen die prachtig glaswerk maakten, maar dan in de kerstballen-voor-in-de-boom-branche. Geen bulk, maar echt Boheems handwerk. 

Sinds de 1e kerstmarkt in 2008 zijn wij steeds verder gegroeid, en leveren we de mooiste ornamenten aan grote bedrijven, kleine bedrijven en aan de particuliere klant.

 

Zien hoe het wordt gemaakt? klik hier

Omdat alles handgemaakt is, zijn aanpassingen te maken, ook op kleine schaal!

 

Zo kunnen wij uw figuurkerstballen bijvoorbeeld nummeren!  Zo wordt uw toch al met de handgemaakte ornament een uniek en in oplage beperkt kunstobject!

Wij leveren wij naast onze collectie ook in de webshop ook op bestelling:

  • Kerstballen van uw bedrijf of product om met de kerst indruk te maken op uw klanten en relaties 

  • Gelegenheidsgeschenken ( bruiloft, jubilea)

  • Geboorte kerstballen van uw kind met naam en geboorte gegevens of speciale wens

  • De door u ontworpen kerstbal voor elk doel wat u voor ogen heeft

De besteltijd kan variëren tussen enkele weken en meerdere maanden. Uiteraard zo snel mogelijk, maar het is en blijft met zorg geleverd handwerk!

Heeft u een idee? Of een vraag ? Mail ons!

 


Een greep uit onze bijzondere oprdrachten:

Van inspiratie tot bitcoin-kerstbal

Zoek de verschillen...

Een set kerstballen met alle namen van alle familieleden

Speciale portret kerstbal voor oma van haar kleinzoon

"Kerstbal & Co??? 

Daar waar kwaliteit voor kwantiteit gaat...

(en omdat wij kleinschalig blijven werken kan dat!)